'Praten over verzuim, daar wordt iedereen beter van'

Het verzuim bij Middin moet omlaag. Maar waarom eigenlijk? Omdat het veel geld kost? Ja, dat ook. Maar de belangrijkste reden is dat een laag verzuim voor iedereen beter is. Voor jezelf, voor je collega’s én voor onze cliënten. Daarom willen we het thema verzuim weer op de kaart zetten.

Blog

“Wat is eigenlijk de oorzaak van het hoge verzuim?” Mensen vragen het me regelmatig, maar ikzelf ben er helemaal niet mee bezig. Middin is een grote organisatie met veel verschillende doelgroepen en medewerkers. En heel verschillende verzuimcijfers. Dus dé oorzaak? Die bestaat niet. Laten we liever samen het gesprek aangaan, op zoek naar oplossingen.

 

Het verzuim is ook niet overal hoog. Maar liefst 50% verzuimt bijna nooit. Daar zijn we supertrots op. En het mooie is, dat ik echt verschil zie. In teams met een laag verzuim hebben mensen vaak meer plezier in het werk, ze zijn beter op elkaar ingespeeld en voelen zich gesteund. Daar hoor ik mensen wel eens zeggen: “als ik me een dagje niet zo lekker voel, ruil ik een dienst met een collega.” Zo’n betrokkenheid en gezamenlijke verantwoordelijkheid, ik vind dat bijzonder.

 

Net als de zorgmanager die vertelde dat een medewerker naar haar toe was gekomen omdat hij ging scheiden. Ik was zo ontzettend blij met haar reactie: “laten we gaan zitten en kijken hoe we de komende maanden zorgen dat jij thuis kunt doen wat nodig is en dat je tegelijk de verbinding met het werk niet verliest.”

 

Dat is precies wat ik bedoel, waarom het zo belangrijk is in gesprek te gaan. Als je dat niet doet, valt iemand op een gegeven moment om en is voor lange tijd uitgeschakeld. Daar heeft echt niemand wat aan.

 

Ik hoor je denken: maar als je nu écht ziek wordt, daar kan je toch niets aan doen?! Je hebt gelijk, verzuim zal er altijd zijn. We kunnen en hoeven ook niet naar nul. We vragen alleen om na te denken over verzuim. Voor jezelf en met je team. Of het nu om fysieke, psychische of privé-problemen gaat. Praat erover!

 

Want we hebben het gezien: waar het gesprek gevoerd wordt, waar we samen de schouders eronder zetten, daar kan het verzuim echt spectaculair dalen. En daar wordt iedereen beter van.

 

Sam Schoch,

Lid Raad van Bestuur

 

7

Volgende

Vorige

Inhoud

Middin Verzuimcampagne: Weet jij wat je moet doen als je niet kunt (komen) werken?